روزنامه کیهان**
گزارش مایکرو سافت از نفوذ موفق به دهها شرکت نظامی آمریکا و اسرائیل
به گفته مایکروسافت، برخی از اقدامات هکرها موفقیتآمیز بوده است و آنها توانستهاند به ۲۰ سامانه نفوذ کنند.
هاشمیطبا: مشکل اصلاحطلبان نداشتن فکر است؛ نه قدرت
هاشمیطبا درباره نیاز اصلاحطلبان به پالایش درونی گفت: هر گروه و دستهای خود به خود پالایش مییابد، اما نیروهای جدید نیز باید اندیشهای برای اداره کشور داشته باشند که این اندیشه را ندارند. اینها نیز افکار سیاسیشان به نظرات اصلاحیشان میچربد و از زاویه سیاسی به مسائل نگاه میکنند بنابراین وقتی به قدرت میرسند متوجه میشوند واقعیت با آنچه تصور میکردند بسیار متفاوت است و هیچ ابتکار عملی هم ندارند بنابراین همان راه گذشته را ادامه میدهند.
کنتور که نمیاندازد فجایع اصلاحات را موفقیت جا بزن!
«دولت اصلاحات عملکرد اقتصادی موفقی داشت».
تحلیل غیرواقعی روزنامه اعتماد در واقع تقلا برای آبرو بخشیدن به خاتمی و گروههای اصلاحطلب در حالی منتشر شده که این طیف با پاسخ منفی قاطع در انتخابات اخیر روبهرو شدند و بیوزنی اجتماعیشان محرز شد.
ایران، آماده پر کردن خلأ است آمریکا در منطقه شکست خورد
در حالی که آمریکا با ناکامی از افغانستان و سوریه و عراق خارج شده، ایران برای پر کردن خلأ آمریکا برنامه دارد.
**************
روزنامه وطن امروز**
باورهای غلط و مدیران ناکارآمد ۲ مشکل اساسی ما در کشورداری است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باورهای غلط و مدیران ناکارآمد ۲ مشکل اساسی ما در کشورداری است؛ مشکل پول و نبود امکانات نیست.
محمدباقر قالیباف در مراسم اختتامیه جایزه سردار سرلشکر شهیدحاجحسین همدانی بیان کرد: امروز درگیر ۲ جنگ اقتصادی و رسانهای هستیم که خط مقدم ما را تشکیل دادهاند. جنگ رسانهای اثرگذارتر از جنگ اقتصادی است. در پیروزی در جنگ اقتصادی باید ابتدا پیروز جنگ رسانهای باشیم. جنگ نابرابر و سختی وجود دارد؛ تحریف، دروغ، به ظاهر حرف درست زدن و در باطن ظلم در آن وجود دارد. به تعبیر دیگر ما در ۲ جنگ تحریف و تحریم میان حزبالله و حزب شیطان قرار داریم. رئیس مجلس یادآور شد: حفظ این انقلاب را هماکنون مقام معظم رهبری ادامه دادهاند. اگر در مدیریت جمهوری اسلامی دچار کمبودی هستیم به این دلیل است که در عمل مبانی ما چیز دیگری شد و از خداباوری، خودباوری و مردمباوری فاصله گرفتیم. اگر در جامعهای ربا و ریا بود آن جامعه موفق نخواهد شد. اساس انقلاب اسلامی مردم است. ما مردم را از فرهنگ و اقتصاد دور کردیم. دیدیم گروههای مردمی و مدافعان حرم چطور در برابر ارتش داعش ایستاد. تیپ ۳۲ انصارالحسین همدان مظلوم و حاشیهنشین بودند، در عملیات والفجر ۳ برای نخستینبار شهید همدانی را از نزدیک دیدم. لشکر ۴۱ ثارالله کرمان و ۳۲ انصارالحسین همدان را مردم شکل دادند.
***
برای مبارزه با فساد نباید خودسانسوری کرد
رئیس قوه قضائیه بر ضرورت هماهنگی سازمان بازرسی کل کشور با شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی تاکید کرد و گفت: قانون همه دستگاههای نظارتی را مکلف کرده با هم هماهنگی لازم را داشته باشند تا از موازیکاریها و تحمیل هزینههای زاید پیشگیری شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای همزمان با چهلمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی کل کشور از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای سازمان بازرسی بازدید کرد و در جریان فرآیندهای کشف، احصا و رسیدگی به تخلفات و مفاسد اداری قرار گرفت. وی با نادرست دانستن این برداشت که گفته میشود همه گزارشات سازمان بازرسی محرمانه است، تأکید کرد: طبق آیین دادرسی، اطلاعرسانی درباره همه مسائل قضایی ممنوع نیست و منعی برای اطلاعرسانی درباره اقدامات، دستاوردها و همه گزارشهای سازمان بازرسی وجود ندارد. محسنیاژهای تصریح کرد: میتوان برای اصلاح امور، پیشگیری از جرم و تشویق افراد برای مبارزه با فساد بسیاری از مسائل را با مردم درمیان گذاشت و نباید در این باره خودسانسوری کرد. وی برای نمونه به برخی گزارشهای مردمی اشاره کرد که بدون ارتباط با سازمان بازرسی به این مجموعه گزارش میشوند و متذکر شد اینکه مردم سازمان بازرسی را ملجا مورد اعتماد میدانند خوب است، اما اگر آگاهسازی صورت گیرد از ارائه گزارشهای غیرمرتبط پیشگیری میشود. رئیس قوه قضائیه بر لزوم ارزیابی جدیتر و به روزتر درباره فرآیند پیگیری گزارشهای مربوط به دستگاههای اجرایی برای اثربخشتر شدن عملکرد سازمان بازرسی تاکید کرد و گفت: باید بررسی شود چه میزان از گزارشهای سازمان بازرسی مورد توجه قرار گرفته و چه میزان از این گزارشات و به چه علت بینتیجه مانده است.
***
دریادار تنگسیری:
هیچ ناامنیای را در منطقه راهبردی خلیجفارس برنمیتابیم
فرمانده نیروی دریایی سپاه با برشمردن برخی رویاروییهای انقلاب اسلامی با استکبار جهانی گفت: نیروی دریایی سپاه در خلیجفارس۶ عملیات موفق در مقابل آمریکای متجاوز انجام داده است که در این عملیاتها، هیمنه قدرت پوشالی آمریکا در خلیجفارس شکسته شد. دریادار تنگسیری با برشمردن برخی رویاروییهای انقلاب اسلامی با استکبار جهانی گفت: نیروی دریایی سپاه در خلیجفارس۶ عملیات موفق برابر آمریکای متجاوز انجام داده است که در این عملیاتها، هیمنه قدرت پوشالی آمریکا در خلیجفارس شکسته شد، چون راه ما راه حق بود و به خدا توکل کردیم، پیروز شدیم. فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: ما هیچگاه در خلیجفارس شروعکننده جنگ نبودیم. با اینکه آمریکاییها نفتکشها، سکوها و پایانههای نفتی ما را هدف قرار میدادند، اما ما خویشتنداری کردیم؛ بعد از این همه خسارتی که آنها به ما وارد کردند، ما وارد جنگ یک و نیم ساله با آمریکاییها شدیم و ۶ سیلی محکم و عبرتآموز به آنها زدیم. سردار تنگسیری گفت: شهید نادر مهدوی و همرزمانش در یک حماسه بزرگ، مستقیم و نابرابر هیمنه قدرت پوشالی آمریکای جنایتکار را خرد کردند و نقطه عطفی را در تاریخ مبارزات ملت ایران در مقابل استکبار جهانی رقم زدند. فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به راهبرد امنیت، صلح، صفا و آرامش در خلیجفارس، گفت: ما هیچ ناامنی و درگیریای را در این منطقه راهبردی برنمیتابیم، خلیجفارس خانه ما و کشورهای همسایه ما است. آمریکاییها در خلیجفارس جایی ندارند، زیرا هرجا که حضور یافتند ناامنی را با خود آوردند. دریادار تنگسیری تصریح کرد: حضور نامشروع رژیم جعلی اشغالگر قدس، امنیت این منطقه راهبردی را مختل میکند و هزینه سنگینی را بر آن تحمیل خواهد کرد. زیبنده کشورهای مسلمان منطقه نیست که یکی از جنایتکارترین رژیمها که قبله اول مسلمین را اشغال کرده است، در این منطقه حساس حضور پیدا کند. وی با اشاره به توانمندیهای نیروی دریایی سپاه در حوزههای رزمی و تاکتیکی، گفت: ما ملتی مظلوم، اما مقتدر هستیم. روی پای خود ایستادیم و تحریمهای ظالمانه را تحمل کردیم و امروز افتخار میکنیم و تمام تجهیزات مورد نیاز دفاعی کشورمان را خودمان میسازیم.
**************
روزنامه خراسان**
مهر - طبق گزارش مرکز آمار مبنی بر آمارگیری از فرهنگ رفتاری خانوار در سال ۹۹ خانوارهایی که لوازم برقی در سال ۹۹ خرید کردهاند، ۸/۵۱ درصد از این لوازم برقی تولید داخل، ۸/۳۶ درصد لوازم برقی تولید خارج، ۴/۱۱ درصد هر دو نوع لوازم برقی داخلی و خارجی بوده است. نتایج این پیمایش حاکی از آن است که اولویت ۳/۳۸ درصد از افراد ١۵ ساله و بیشتر در خرید پوشاک، پوشاک تولید داخل و ۸/۷ درصد پوشاک خارجی بوده است و برای ۸/۵۳ درصد افراد نیز اولویت خاصی بین پوشاک داخلی و خارجی وجود نداشته است.
اصرار وزارت صمت به ترخیص ۴۲۰ کانتینر لوازم خانگی بوش
فارس - با اصرار مسئولان وزارت صمت برای ترخیص ۴۲۰ کانتینر لوازم خانگی بوش، این بار بازپرس دادسرای جرایم کارکنان دولت دستور ترخیص آن را به گمرک داده است. این بازپرس جرایم کارکنان دولت در نامهای در ۱۸ مهر امسال به رئیس کل گمرک خواستار ترخیص محموله گمرکی شرکت مذکور شده و اعلام کرده است: «به پیوست نامه واصله از وزارت صمت ارسال میگردد، لذا مقرر است با توجه به گزارش آن وزارتخانه مبنی بر ثبت سفارش شرکت بوش سرویس نسبت به ترخیص محموله گمرکی شرکت مذکور اقدام و نتیجه را به این شعبه اعلام نمایید.» این تلاشها از سوی وزارت صمت با همکاری دادسرا در حالی پیگیری میشود که پیشتر در تاریخ ۱۳ تیر امسال مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک ایران از منتفی شدن ترخیص کالاهای بوش خبر داده بود که با حضور دستگاههای ذی ربط جمع بندی شد.
کاهش قیمت لبنیات دستوری نبود، داوطلبانه بود
فارس - ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی در جمع تعاون گران اتاق تعاون با بیان این که با دستور کارها جلو نمیرود و مخالف قیمتگذاری دستوری هستیم، اظهار کرد: اتحادیههای لبنی به صورت داوطلبانه به کاهش قیمت برخی محصولات خود اقدام کردند. وی افزود: در واقع یک آزمایشی بود که آیا میتوان کارهای تشکلها و اتحادیهها را به خودشان واگذار کرد و ما دیدیم که ۱۰ درصد کاهش قیمت برخی اقلام لبنی اتفاق افتاد و موفق شد، ما نه آدمی در این کار گذاشتیم و نه ناظر انتخاب کردیم، اما در عمل توسط اتحادیهها انجام شد.
قبض ۹۳ درصد مشترکان خانگی برق کمتر از ۵۰ هزار تومان
مهر -مدیر عامل توانیر گفت: بیش از ۹۳ درصد مشترکان خانگی، معادل ۲۷ میلیون مشترک، بهدلیل رعایت الگوی مصرف ماهیانه کمتر از ۵۰ هزار تومان صورت حساب دارند.
سهم کالاهای مصرفی از واردات، فقط ۱۶ درصد
ایسنا - جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد کالاهای استفاده شده در تولید سهم بسیار بیشتری از کالاهای مصرفی در سبد واردات دارند و سهم کالاهای مصرفی از واردات فقط ۱۶ درصد است.
**************
روزنامه ایران**
ادعای توافق اولیه تهران و ریاض بر سر بازگشایی کنسولگریها
خبر اول اینکه، یک رسانه غربی گزارش داده ایران و عربستان سعودی در آستانه رسیدن به توافقی برای کاستن از تنشها و جنگ یمن هستند. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، عربستان سعودی و ایران اخیراً نشانههایی از گرم شدن روابط نشان دادهاند، اما کارشناسان میگویند برای کاستن از تنشها به اقدامات بیشتری نیاز است. در هفتههای گذشته گزارشهایی از مذاکرات میان ایران و عربستان سعودی در بغداد منتشر شده است. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک دیپلمات خارجی نزدیک به مذاکرات که در ریاض ساکن است، مینویسد: «دو طرف در آخرین دور گفتگوها در آستانه توافق بر سر کاستن از تنشها میان یکدیگر و کاستن از جنگ نیابتی در منطقه بودند». وزیر خارجه عربستان سعودی چند روز پیش تأیید کرد که ایران و عربستان چهارمین دور از گفتگوها را در ماه سپتامبر برگزار کردهاند. وی ابراز امیدواری کرد که گفتگوها بتوانند زمینه حل و فصل مسائل میان دو کشور را پدید آورند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران نیز پیشتر گفته که ایران و عربستان به توافقی اولیه برای بازگشایی کنسولگریها دست یافتهاند و انتظار میرود عادیسازی روابط میان دو طرف طی چند هفته آتی اتفاق بیفتد.
تهران میزبان نشست قریب الوقوع وزرای خارجه همسایه افغانستان
خبر دیگر اینکه، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان به اضافه روسیه بزودی در تهران خبر داد. به گزارش «ایران»، سید رسول موسوی در توئیتی دراین باره نوشت: تحرک دیپلماتیک قابل توجهی برای درک تحولات افغانستان و تأثیرگذاری بر آینده آن وجود دارد. کشورهای مختلف در سازوکارهای گوناگون دیپلماسی خود را پیش میبرند. موسوی با ذکر این نکته که آینده افغانستان در همکاریهای منطقهای و با همسایگان است، اعلام کرد: بزودی نشست وزرای خارجه همسایگان افغانستان در تهران برگزار میشود. پیشتر در نشست چهارجانبه ایران، روسیه، چین و پاکستان در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، مقرر شد دور بعدی اجلاس همسایگان افغانستان با حضور وزرای امور خارجه کشورهای همسایه (ایران، پاکستان، چین، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان) به علاوه روسیه در اواخر مهر ماه در تهران برگزار شود.
برخورد نظارتی با کسانی که از دو محل حقوق دریافت میکردند
دست آخر اینکه، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس از برخورد نظارتی کمیسیون با مقامات و مدیران بازنشستهای که از دو محل حقوق دریافت میکردند، خبر داد و گفت: حقوق مازاد دریافتی این افراد به بیتالمال بازمیگردد. به گزارش خانه ملت، «حسن شجاعی علیآبادی» گفت: با بررسیهای کمیسیون اصل نودم مجلس مشخص شد تعدادی از مدیران ارشد کشور که با وجود بازنشستگی در دولتهای یازدهم و دوازدهم مجدد دعوت به کار شدهاند، به دلیل ضعف در سامانه اطلاعاتی موجود در صندوقهای بازنشستگی، علاوه بر حقوق پست مدیریتی، حقوق بازنشستگی هم دریافت میکردند. وی افزود: متأسفانه افرادی در سطح وزیر و معاون رئیس جمهوری نیز در فهرست مورد بررسی کمیسیون قرار داشتند که پس از پیگیریهای کمیسیون اصل ۹۰ مبالغ دریافتی غیرقانونی به بیتالمال بازگشته و علاوه بر آن بنا شد سامانه جامعی ایجاد شود که در صورت به کارگیری افراد بازنشسته حقوق بازنشستگی آنها قطع شود. رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس ادامه داد: این اتفاق در یکی از صندوقهای بازنشستگی رقم خورده و پیگیریهای کمیسیون از سایر صندوقها ادامه خواهد داشت.
**************
روزنامه شرق**
«حمایت از تولید داخلی» چگونه؟/حمزه نوذری
کشورهای مختلف به شکلهای مختلفی از تولیدات داخلی حمایت میکنند؛ اما همزمان به انحصار و رانت نیز حساس هستند و با ایجاد قوانین و مقررات سعی میکنند از آن جلوگیری کنند. درباره حمایت از تولید داخلی چند مسئله اصلی وجود دارد که لازم است روشن شود. نخست اینکه تولید داخلی شامل کدام محصولات میشود یا به عبارتی چند درصد از قطعات یک محصول باید در داخل کشور تولید شود تا به آن تولید داخلی اطلاق شود. قطعا به مونتاژ کل محصول با قطعات خارجی در داخل کشور، «تولید داخلی» گفته نمیشود. در این زمینه لازم است استانداردی تدوین شود. مسئله بعدی مربوط به مدتزمان حمایت است. حمایت از تولید داخلی در چه مدتزمان باید انجام شود؟ آیا دائما و در هر صورت و بدون قید و شرط زمانی میتوان از تولید داخلی حمایت کرد؟ دو راهبرد تعرفهگذاری (گمرکی) بالا و در اختیار گذاشتن ارز ترجیحی و تسهیلات ارزانقیمت اگر شرط زمانی نداشته باشد، تأثیرات مخربی بر اقتصاد جامعه میگذارد که این مسئله را میتوان در بحث تولید خودرو در ایران بهخوبی دید. برخی کشورهای موفق، حمایت تعرفهای را با محدودیت زمانی و کوتاهمدت انجام دادهاند؛ اما اگر بدون قید زمانی ادامه داشته باشد و رقابت به طور کلی حذف شود، منجر به تولید کالای بیکیفیت و گران میشود که بهنوعی تضییع حقوق مصرفکننده است. تجربه کشورهای مختلف ازجمله ایران نشان میدهد که حمایت از تولید داخلی با تسهیلات و ارز ارزانقیمت و تعرفهگذاری و ممنوعیت واردات بدون لحاظ محدودیت زمانی نهتنها ناکارآمد است؛ بلکه نتایج مخربی بر جامعه و اقتصاد میگذارد. به عبارتی درپیشگرفتن این راهبردها منجر به انحراف از اهداف میشود؛ یعنی نهتنها اشتغال ایجاد نمیشود؛ بلکه منجر به رانت و فساد میشود. راهبردهای تعرفهای و پولی اقتصاد را در مسیر نادرستی قرار میدهد و تجربه سالهای گذشته ناکارآمدی راهبردهای مذکور را به اثبات رسانده است؛ اما اشتباه بزرگی است اگر فکر کنیم راهبردهای نامناسب حمایت از تولید داخلی که باعث چالشهایی شده است، به معنی انتخاب استراتژی بازار آزاد است. این تصور برای برخی پیش آمده که شکست برخی راهبردهای حمایت به معنی رویگردانی از هرگونه حمایتگرایی است. هم دانش نظری و تحلیلی و هم دانش عملی بر نقش فعال دولت در حمایت از تولید داخلی تأکید دارد و در همه کشورها حمایتهایی از شرکتها و تولیدات در قالبهای مختلفی انجام میشود. حتی در بازاریترین کشورها بین دولت و بازار ارتباط مناسب و منطقی وجود دارد؛ اما در انتخاب راهبردهای حمایت از تولید به جهت وابستگی شدید به دولت باید محتاط بود. براساساین باید اولویتهای حمایتی تعیین شود. بازاندیشی موضوع حمایت از تولید داخلی در قالب راهبردهای مالی و تعرفهای باید در دستور کار قرار گیرد؛ چون با سیاستهای فعلی حمایتگرایی، اقتصاد در مسیر نادرست قرار گرفته است. تجربه حمایتگرایی تعرفهای و سیاستهای پولی مسائل مهمی را دامن زده است که کارآمدی آنها را منتفی ساخته است. حمایتگرایی در قالب جایگزینی واردات و تولید کالاهای مصرفی برای بازار داخلی منجر به این مسئله شده که صنایع مورد حمایت به طور انحصاری، سازماندهی شدهاند. در نتیجه با هر فشار رقابتی و کاهش تقاضای داخلی ضعیف میشوند و قطع حمایت از تولیدکننده در آینده از نظر سیاسی-اجتماعی پرهزینه است. دراینمیان هزینه تولید بالا و کیفیت محصول پایین است. براساساین راهبردهای حمایتگرایی فعلی به اتلاف منابع کشور میانجامد. با راهبردهای نادرست فعلی تخصصیکردن تولید و اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی امکانپذیر نیست. درحالحاضر حمایت از تولید داخلی به معنای فراهمکردن تسهیلات و امکانات برای شرکتهای زیرمجموعه سازمانهای دولتی است که در حقیقت بزرگکردن اندازه کلی دولت یا شبهدولتیها است. شرکتهایی که به بخش خصوصی واگذار شده و ظاهرا دارای هیئتمدیره و مدیرعامل و سهامدار هستند؛ اما کماکان بدهبستان قوی میان این شرکتها و دولت وجود دارد. راهبردهای حمایتی درحالحاضر با هدف حمایت از بنگاههای بزرگ -که بیشتر آنها وابستگیهایی به بوروکراسی دولتی دارند- برای جلوگیری از تنشهای اجتماعی ناشی از بیکاری روزافزون شاغلان است.
دولت هزینههای گرانی ازجمله اجبار بانکها به اعطای تسهیلات کلان انجام میدهد تا از شغلهای فعلی حمایت کند که دراینصورت اگر هم موفقیتی ایجاد شود، کوتاهمدت است و هم بانکها و هم بنگاهها با مشکلات شدیدی مواجه میشوند. دراینمیان بسیاری از بنگاهها وابستگی شدید به حمایتهای روزافزون دولتی پیدا کردهاند. در چنین وضعیتی، دولت مدام تسکینهایی ایجاد میکند که بهبود فضای کسبوکار، فراهمکردن فضایی برای ابتکارات بنگاههای کوچک و متوسط و رفع موانع در اقتصاد به فراموشی سپرده میشود. دراینمیان واردات بیرویه بهویژه درخصوص کالاهای استراتژیک هم خطای بزرگی است که بیشک هیچ کشوری تن به آن نمیدهد. بسیاری از کشورها اجازه ورود محصولات کشاورزی را که در داخل کشور تولید آن ممکن است، نمیدهند یا تعرفه زیادی برای وارداتش وضع میکنند؛ اما درمورد سایر کالاها چنین نگاهی حاکم نیست. دراینمیان پیشنهاد میشود راهبردهای زیر برای حمایت از تولید داخلی به کار گرفته شود که کارآمد و مؤثرتر از روشهای فعلی است: بهبود فضای کسبوکار، ثبات اقتصان کلان، حمایت از تحقیق و توسعه، تقویت سرمایه انسانی و مهارتافزایی افراد، مشاورههای مدیریتی برای کارفرمایان، کمک به بازاریابی منطقهای و بینالمللی و اصلاح نظام مالیاتی. با تغییر راهبرد حمایتی به طور طبیعی بنگاههای اقتصادی در کوتاهمدت با مشکلاتی مواجه خواهند شد؛ اما با درپیشگرفتن راهبردهای جدید به تدریج بنگاهها با ارتقای فناوری و نوآوری بهرهوری را بیشتر و کیفیت را بهتر خواهند کرد که به دنبال آن هم رضایت مشتری به وجود خواهد آمد و هم امکان صادرات فراهم میشود.
ارسال نظرات